Zendesk overgenomen door private equity consortium

Zendesk overgenomen door private equity consortium

by Ziptone
27 juni 2022

Na het afslaan van een overnamebod (van 17 miljard dollar) door een consortium van private equity partijen in februari dit jaar en een mislukte eigen poging om Momentive over te nemen (het moederbedrijf van onder meer Survey Money) is afgelopen week een nieuwe overnamepoging alsnog doorgegaan. De nieuwe overnamesom ligt op 10,2 miljard dollar en wordt betaald door een andere groep private equity investeerders. De daling van de waardering heeft te maken met een eerdere verklaring van Zendesk dat het bedrijf onafhankelijk wil blijven – waardoor aandeelhouders afhaakten.

De nieuwe eigenaren van Zendesk zijn een groep investeerders onder leiding van Permira en Hellman & Friedman. De investeerders hebben vooral oog voor de enorme klantenbase van Zendesk en het enorme potentieel daarvan, maar ook zien ze kansen om nog verder te groeien in marktaandeel.

Zendesk is in 2007 opgericht door onder meer ceo Mikkel Svane. Zendesk trok meer dan 85 miljoen dollar aan van investeerders en ging naar de beurs in 2014. De overname wordt vermoedelijk afgerond in het laatste kwartaal van dit jaar, waarna het bedrijf waarschijnlijk weer van de beurs wordt gehaald. (TechCrunch)

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top