Zendesk in handen van private equity

Zendesk in handen van private equity

by Ziptone
25 november 2022

Zendesk heeft bekend gemaakt dat overname door een investeerdersgroep onder leiding van Hellman & Friedman en Permira volledig is afgerond. Hellman & Friedman en Permira betalen samen ongeveer $10,2 miljard in cash. De overname werd eerder aangekondigd op 24 juni 2022 en goedgekeurd door de aandeelhouders van Zendesk tijdens een buitengewone Vergadering van Aandeelhouders in september 2022. Het aandeel Zendesk verliest de notering aan de NYSE. Zendesk zal opereren als een private onderneming en blijft gevestigd in San Francisco.

CRM-leverancier Zendesk is ontstaan in Kopenhagen, Denemarken, gebouwd en gegroeid in Californië, en heeft wereldwijd meer dan 6.000 mensen op de loonlijst. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in verbreding van de functionaliteit, ook richting klantcontact interactieplatform.

Hellman & Friedman is een participatiemaatschappij die wereldwijd actief is op het vlak van software & technologie, financiële diensten, gezondheidszorg, consumenten & detailhandel en andere zakelijke diensten. H&F heeft meer dan 85 miljard dollar in beheer. Ook Permira is wereldwijd actief met 75 miljard dollar en neemt meerderheids- en minderheidsaandelen in 300 bedrijven in sectoren als technologie, consumenten, gezondheidszorg en diensten. Permira heeft eerder technologiebedrijven wereldwijd ondersteund en helpen opschalen, waaronder Clearwater Analytics, G2, Genesys, Informatica, Mimecast, McAfee, Seismic en TeamViewer. (Zendesk)

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top