Zalando lanceert ChatGPT aangedreven mode-assistent

Zalando lanceert ChatGPT aangedreven mode-assistent

by Ziptone
20 april 2023

E-commercebedrijf Zalando lanceert dit voorjaar een eerste bètaversie van een door ChatGPT aangedreven mode-assistent op de eigen app- en webplatforms. De tool wordt eerst beschikbaar gesteld in het Duits en Engels voor de webshops in Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. Hiermee zal Zalando het potentieel van generatieve AI ontsluiten om de ervaring van het ontdekken en winkelen voor mode online te verbeteren.

Met de OpenAI-technologie kunnen klanten vragen stellen aan de hand van hun eigen modetermen en -woorden, waardoor ze op een meer intuïtieve manier door het grote assortiment van Zalando kunnen navigeren. (tekst loopt door onder de afbeelding)

Zalando

Als een klant bijvoorbeeld vraagt “Wat moet ik aantrekken voor een bruiloft in Santorini in juli?”, kan Zalando’s mode-assistent begrijpen dat dit een formeel evenement is, wat het weer is in Santorini in juli, en dus een schriftelijke uitleg geven met aanbevelingen voor kleding op basis van die input.

Dit zou in de toekomst kunnen worden gecombineerd met voorkeuren van klanten, zoals merken die zij volgen en producten die in hun maten beschikbaar zijn, om een meer gepersonaliseerde selectie van producten te leveren.

Met zijn antwoorden zal Zalando’s mode-assistent klanten voorzien van relevante producten, waarbij ze doorlopende gesprekken kunnen voeren om hun resultaten te verfijnen. Deze technologie introduceert een nieuwe manier om Zalando’s assortiment te ontdekken en biedt klanten meer intuïtieve mode-inspiratie. (Zalando)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top