Yource kondigt eigen Klantcontactschool op mbo- en hbo-niveau aan

Yource kondigt eigen Klantcontactschool op mbo- en hbo-niveau aan

by Ziptone
5 mei 2022

Robin Jansen (41), ceo van Yource, stelt in een interview met het Algemeen Dagblad, dat het bedrijf werkt aan de oprichting van een ‘Klantcontactschool’ – een beroepsopleiding op mbo- en hbo-niveau. “Zodra de accreditatie rond is, hopen we deze opleidingen in de zomer van 2023 landelijk te kunnen aanbieden,” aldus Jansen tegen het AD. Volgens Jansen worden consumenten steeds veeleisender. “Het aantal vragen dat bedrijven binnenkrijgen, neemt alleen maar toe. Ook zie je dat mensen steeds meer onderhandelen over de prijs.”

Empathisch vermogen weegt voor Jansen zwaarder dan de juiste diploma’s, zo legt hij uit in het artikel. “Een sfeer of stemming goed aanvoelen, kun je of niet. Dat valt niet echt te leren. Alle andere skills, zoals taalvaardigheid, zijn dat wel.”

Elders in het artikel geeft Jansen aan: “Je werknemers zijn het belangrijkste kapitaal van je organisatie en de succesfactor van je onderneming. Een goede ondernemer zorgt dus goed voor zijn personeel, om het gemotiveerd en scherp te houden.” Volgens Jansen doet Yource inmiddels zaken in acht landen, met meer dan 12.000 medewerkers. Een IT-team van meer dan honderd man probeert aan de hand van allerlei data en algoritmes in te schatten waaróm een klant überhaupt de telefoon pakt.

Yource is een van de drie genomineerde bedrijven voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2022, waarvan de winnaar op 17 mei bekend wordt gemaakt. De overige genomineerden zijn Ampelmann en Van Gelder Ridderkerk, een groothandel in aardappelen, groente en fruit, en Ampelmann, een groot internationaal bedrijf dat onder meer loopbruggen maakt. (AD)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top