WhatsApp staat toe verzonden berichten te bewerken binnen 15 minuten

WhatsApp staat toe verzonden berichten te bewerken binnen 15 minuten

by Ziptone
24 mei 2023

Mark Zuckerberg heeft in een Facebook-post aangegeven dat gebruikers nu een bericht kunnen wijzigen binnen 15 minuten na het verzenden van het bericht.

Wie dat wil, kan een bericht ingedrukt houden en op de optie ‘Bewerken’ tikken om het bericht te wijzigen. De bewerkte berichten krijgen een ‘bewerkt’ label naast de tijdstempel om de wijziging te markeren. De app houdt echter geen correctiegeschiedenis bij. Andere gebruikers zullen de vorige versies van bewerkte berichten niet kunnen zien. Wat hiervan de consequenties zijn voor bijvoorbeeld CRM- of customerservice-omgevingen is niet duidelijk.

Volgens Meta is het bedrijf de functie al aan het uitrollen en zal deze over een paar weken voor iedereen beschikbaar zal zijn. Tot nu toe moesten gebruikers een bericht helemaal verwijderen of een correctie sturen in een apart bericht. Vorig jaar verhoogde de chat-app de tijdslimiet om een bericht te verwijderen van twee dagen (48 uur) naar 60 uur. Concurrenten van WhatsApp, zoals Telegram en Signal, bieden al langer de mogelijkheid om berichten te bewerken. Ook Twitter introduceerde vorig jaar een edit-knop voor betalende gebruikers. (Meta)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top