Webwinkel JD Sports verbetert klantenservice op aandringen ACM

Webwinkel JD Sports verbetert klantenservice op aandringen ACM

by Ziptone
6 juli 2021

JD Sports gaat op zijn website de reële levertijden vermelden en zorgen voor een goede bereikbaarheid van zijn klantenservice. Deze aanpassingen doet het bedrijf nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het bedrijf had aangesproken. De ACM ontving in de periode december 2020 tot februari 2021 veel klachten van consumenten over de slechte dienstverlening van de webwinkel van JD Sports. Consumenten meldden dat hun product niet of veel later geleverd werd dan beloofd en dat de klantenservice onbereikbaar was. Ook hield het bedrijf zijn klanten niet goed op de hoogte van de status van hun bestelling.

Uit meldingen bij ACM ConsuWijzer bleek, dat consumenten vaak lang moesten wachten op de levering van hun product. De levertijd bleek ook veel langer dan hen bij het plaatsen van de bestelling was beloofd. De ACM heeft het bedrijf om uitleg gevraagd en stukken ingezien. JD Sports heeft toegelicht dat de logistieke problemen onder andere te maken hadden met de gevolgen van Brexit en corona. Consumenten die contact opnamen met JD Sports om te informeren waar hun bestelling bleef, kregen een automatisch antwoord of pas na lang wachten een reactie. Hierdoor kreeg de consument geen duidelijkheid over de status van zijn bestelling en of deze wel geleverd zou worden.

Inmiddels heeft JD Sports zijn werkwijze op deze punten aangepast. JD Sports levert nu veel bestellingen direct vanuit de Nederlandse winkels. Zo hoeven de bestellingen niet meer uit het depot in het Verenigd Koninkrijk te komen. Door deze aanpassing worden de bestellingen binnen de beloofde levertijd bezorgd. Ook heeft JD Sports zijn klantenservice uitgebreid. Zo krijgen consumenten sneller een reactie en worden zij beter op de hoogte gehouden van de status van hun bestelling. De ACM zal het bedrijf blijven monitoren, met bijzondere aandacht voor bovenstaande problemen, mede aan de hand van meldingen bij haar loket ACM ConsuWijzer. (ACM)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top