Webhelpdochter Xtrasource slachtoffer van hackers

Webhelpdochter Xtrasource slachtoffer van hackers

by Ziptone
28 mei 2021

Xtrasource, een dochterbedrijf van klantenservicebedrijf Webhelp, is getroffen door gijzelsoftware. Het bedrijf heeft besloten geen losgeld te betalen. Dat bericht het FD.

De hackers hebben bestanden op het netwerk van het bedrijf versleuteld en om losgeld gevraagd in ruil voor toegang. De groep achter de hack vroeg bij eerdere aanvallen om vele miljoenen dollars aan losgeld. Omdat het bedrijf niet heeft betaald, zijn vertrouwelijke documenten op het dark web gepubliceerd. Het gaat om onder meer facturen, bankafschriften, vertrouwelijke contracten en een kopie van een paspoort.

Volgens Thomas Blankvoort, cco van Webhelp Nederland, had het bedrijf in de week van 13 mei al te maken met verschillende storingen. Vermoedelijk zijn die veroorzaakt om ongemerkt bestanden te kunnen stelen. Cyberveiligheidsbedrijf Northwave doet onderzoek. Volgens Webhelp zijn er geen data verloren gegaan en is de omvang van de aanval beperkt. Volgels Pim Takkenberg, general manager bij Northwave, zijn in totaal maximaal vijf machines geraakt en is het moederbedrijf van Xtrasource helemaal niet geraakt. De vijfhonderd medewerkers van Xtrasource, dat vooral technische klantenservicediensten levert, konden de afgelopen weken normaal hun werk doen.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top