Webhelp neemt Uitblinqers over

Webhelp neemt Uitblinqers over

by Ziptone
14 april 2022

Webhelp en Uitblinqers bundelen hun krachten in de Nederlandse markt. Dat hebben beide bedrijven gisteren aangekondigd tijdens een presentatie in Amsterdam. Uitblinqers bouwt verder onder de vleugels van Webhelp en blijft met het huidige management als aparte entiteit in de markt bestaan, aldus het persbericht dat beide bedrijven vandaag uitbrachten.

De onderscheidende propositie van Uitblinqers focust zich op young professionals en richt zich daarnaast sterk op commerciële en digitale diensten met een flexibele, slimme workforce waarbij innovaties snel worden geïmplementeerd. Webhelp heeft een grote diversiteit aan medewerkers en biedt een uitgebreide dienstverlening aan voor opdrachtgevers uit alle markten. Met deze samenwerking bieden Uitblinqers en Webhelp een unieke propositie en zijn zij nog meer in staat om voor elke vraag op het gebied van sales en service een schaalbare, flexibele en kwalitatief hoogwaardige oplossing te bieden.

Uitblinqers heeft een nieuwe en ondernemende manier gevonden om klantcontact vorm te geven met een unieke workforce; snel en slim het contact voor opdrachtgevers verbeteren. Gezamenlijk groeien met een ondernemende groep collega’s gedreven door de ambitie ‘Built to Last’, zegt Ronald van Schijndel, CEO Webhelp Nederland & Suriname. Volgens het persbericht hebben beide bedrijven bovendien een vergelijkbare cultuur en ondernemersmentaliteit.

Uitblinqers is opgericht in 2016. De oprichters van Uitblinqers, Hugo Gubbels, CEO & Founder, & Bas Diepeveen, Co-founder & CCO, hebben jarenlange ervaring in klantcontact, sales en innovatie. Het bedrijf wil haar klanten helpen met het automatiseren en digitaliseren van eenvoudig en/of onnodig klantcontact en persoonlijk klantcontact bieden waar het loont.

Webhelp heeft sinds 2016 circa tien overnames gedaan. In juli 2021 onder meer het Zuid-Amerikaanse OneLink met 14.000 medewerkers, in maart 2021 Dynamicall, een Peruaanse BPO-speler met meer dan 4.500 medewerkers gevestigd in Lima. In 2019 werd geïnvesteerd in technologiebedrijven PitechPlus en in 2017 werd het Nederlandse Telecats ingelijfd. De overnamestrategie is onderdeel van het groeiplan, waarvoor ook Private Equity firma GBL aan boord is gekomen: Webhelp moet nummer 1 worden in callcenters en de outsourcing van klantendiensten.

 

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top