Webhelp neemt PitechPlus over

Webhelp neemt PitechPlus over

by Ziptone
15 oktober 2019

Webhelp Group kondigt de overname van PitechPlus aan. PitechPlus is een Roemeense ontwikkelaar van maatwerksoftware op het gebied van verkoopdigitalisering en procesautomatisering. PitechPlus ondersteunt grotere Europese bedrijven met hun digitale strategie en werkt voor diverse sectoren waaronder automotive, toerisme & reizen, overheid en online gaming.

De overname weerspiegelt de strategie van Webhelp om haar technologische dienstverlening uit te breiden en klanten beter te helpen met hun digitale transformatie, aldus het persbericht van Webhelp. Voor klantrelatiebeheer, automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) worden oplossingen op maat geboden.

Met de nieuwe  expertise aan boord vergroot Webhelp de mogelijkheden om technologische diensten te ontwerpen en te ontwikkelen op gebieden zoals spraak- en data-analyse of de ontwikkeling van mobiele apps. Voor PitechPlus biedt Webhelp sterke commerciële synergie effecten, toegang tot nieuwe markten en de mogelijkheid om AI en Machine Learning (ML) te integreren. Webhelp is al langere tijd bezig met de transformatie richting technologiebedrijf door middel van overnames.

Ronald van Schijndel, CEO Webhelp Nederland: ‘In Nederland biedt deze overname veel kansen voor Webhelp en specifiek voor dochteronderneming Telecats. De schaalbaarheid van de software ontwikkeling door PitechPlus is onder andere voor spraakherkenning, spraakroutering en transcriptie aantrekkelijk omdat we daarmee nog beter en sneller in staat zijn API koppelingen en specifieke oplossingen aan te bieden. Bovendien zien we dat de traditionele contact center dienstverlening van Webhelp in hoog tempo digitaliseert. Zo kunnen we nu met PitechPlus en samen met onze klanten de volgende stap in digitalisatie zetten.’

Het management van PitechPlus verandert niet: oprichter Bogdan Herea zal het bedrijf blijven leiden vanuit het hoofdkantoor in Cluj Napoca (Roemenië).

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top