Verint splitst CX- en security-activiteiten

Verint splitst CX- en security-activiteiten

by Ziptone
6 december 2019

Verint heeft via een eigen persbericht bekend gemaakt dat de raad van bestuur het besluit heeft genomen om de onderneming te splitsen in twee onafhankelijke bedrijven met een eigen beursnotering. Het ene bedrijf zal zich gaan richten op customer engagement en het andere op cyber intelligence. Verint verwacht de splitsing te hebben doorgevoerd aan het eind van het volgende fiscale jaar, op 31 januari 2021.

Verint beschouwt de splitsing als voordeling voor beide bedrijven, omdat ze dan gerichter kunnen groeien op basis van onafhankelijke investeringsbeslissingen. De customer engagement business is goed voor een jaaromzet van bijna 1 miljard dollar, de cyber intelligence business nadert een omzet van 500 miljoen dollar. Volgens Dan Bodner, ceo van Verint, is de afgelopen jaren al geanticipeerd op de opsplitsing. Die moet nog wel worden goedgekeurd door onder meer de volledige Verint Board of Directors en verschillende toezichthouders.

Daarnaast heeft Verint bekend gemaakt dat na de splitsing een groep investeerders onder leiding van Apax Partners zal overgaan tot het gefaseerd investeren van 400 miljoen dollar in de customer engagement business.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top