Van Huffelen verantwoordelijk voor digitale dienstverlening overheid

Van Huffelen verantwoordelijk voor digitale dienstverlening overheid

by Ziptone
11 januari 2022

Alexandra van HuffelenMet het aantreden van het nieuwe kabinet is de zorg voor de digitale dienstverlening van de overheid aan burgers en bedrijven belegd bij staatssecretaris Alexandra van Huffelen.

 

Zij is onder meer verantwoordelijk voor Logius, het onderdeel van de Rijksoverheid dat zorgt voor producten en diensten voor de digitale overheid. Logius organiseert onder andere voorzieningen zoals DigiD en eHerkenning (de kans is groot dat Van Huffelen verantwoordelijk zal zijn voor uitwerking van de Europese digitale identiteit) en bijvoorbeeld MijnOverheid. MijnOverheid stelt burgers en ondernemers in staat om via de Berichtenbox op een veilige en toegankelijke manier persoonlijke digitale berichten van de overheid op te halen. Onlangs is MijnOverheid uitgebreid met informatie over officiële bekendmakingen.

Van Huffelen was in het vorige kabinet verantwoordelijk voor de afwikkeling van de Toeslagen-affaire en daarvoor onder andere directeur van het Amsterdamse GVB en wethouder in Rotterdam. (Ziptone)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top