Uitbraak coronavirus binnen corona-callcenter van Sitel UK

Uitbraak coronavirus binnen corona-callcenter van Sitel UK

by Ziptone
24 juli 2020

Bij een Schotse vestiging van facilitair contactcenter Sitel, dat voor de Britse National Health Service (NHS) een deel van het corona-bron- en contactonderzoek uitvoert, zijn de afgelopen dagen verschillende besmettingen geconstateerd. Het gaat om een vestiging in Motherwell, waar op 20 juli minstens zes medewerkers besmet bleken te zijn. Het contactcenter is gesloten en alle ruim 300 medewerkers zijn daarna getest. Daarnaast is onderzoek opgestart naar de oorzaak van de besmetting en naar de compliance met coronavoorschriften.

De uitbraak werd bekend op het moment dat ook op andere plekken in Schotland het aantal besmettingen aan het toenemen is met meer dan 20 per dag. Twee dagen later was het aantal medewerkers met een positieve testuitslag opgelopen tot 14, met daarnaast vijf besmettingsgevallen bij mensen die een zakelijke relatie hadden met het contactcenter.

De Schotse vice premier John Swinney sprak in een interview met de BBC over een “very serious situation at this facility, where something has clearly gone badly wrong in the working arrangements resulting in such an outbreak.” (Bron: BBC)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top