Twijfeltelefoon Erasmus MC vanaf nu ook voor andere medische vragen

Twijfeltelefoon Erasmus MC vanaf nu ook voor andere medische vragen

by Ziptone
17 maart 2022

De speciale telefoonlijn voor mensen die twijfels hebben over coronavaccins gaat mensen ook informeren over andere medische vraagstukken. De naam van de Vaccinatie Twijfeltelefoon wordt veranderd in de Twijfeltelefoon. Het eerste thema waar de medische informatielijn zich op gaat richten is de vroege opsporing van darmkanker. Later deze maand gaat de lijn ook vragen van tieners en hun ouders of verzorgers over HPV-vaccinatie beantwoorden.

Internist Robin Peeters van het Erasmus MC zette de Twijfeltelefoon op omdat hij merkte dat veel mensen slecht geïnformeerd waren over vaccinatie tegen het coronavirus. Hij wilde daar feitelijke medische informatie tegenover zetten, zodat mensen die twijfelden over vaccinatie een goed geïnformeerde beslissing kunnen nemen. Geneeskundestudenten die hiervoor zijn getraind nemen de telefoon op. Ze staan op bepaalde dagen ook mensen te woord in het Turks en het Arabisch.

De twijfeltelefoon kreeg vanaf de eerste dag honderden telefoontjes. Dit succes hoopt het Erasmus MC te herhalen voor andere medische kwesties. Zo moet de Twijfeltelefoon ‘een preventieplatform’ worden waar mensen vragen kunnen stellen over diverse medische kwesties. ‘Op dit moment doet veel desinformatie de ronde’, stelt Peeters. Dat geldt niet alleen voor de coronavaccins, maar ook voor het bevolkingsonderzoek waarmee darmkanker in een vroeg stadium kan worden opgespoord en over de HPV-vaccins, die baarmoederhalskanker kan helpen voorkomen. (Medisch Contact)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top