TP gestopt in Oekraïne en afgeschaald in Rusland

TP gestopt in Oekraïne en afgeschaald in Rusland

by Ziptone
20 april 2022

Het Franse Teleperformance heeft zijn verplichtingen in Rusland ingeperkt. Dat heeft ceo Daniel Julien verklaard bij het bekendmaken van de kwartaalinkomsten, die met bijna 15% gestegen zijn. Het bedrijf realiseerde een kwartaalomzet van 1,96 miljard euro en handhaaft de geprognotiseerde jaaromzet.

Volgens Julien maken de activiteiten in Rusland minder dan 1% uit van de totale omzet. Het bedrijf heeft alle financiële acties en sales- en marketingactiviteiten in Rusland gestaakt in overeenstemming met het internationale sanctiebeleid, maar blijft lopende contracten wel uitdienen. Het argument hierbij is dat als lopende contracten worden gestopt, medewerkers werkloos raken, wat volgens Julien geen oplossing is.

Teleperformance heeft ongeveer 5.000 medewerkers in Rusland aan het werk ,en iets minder dan 400 in Oekraïne. De operatie in Oekraïne was al gestaakt als gevolg van de oorlog, het bedrijf heeft medewerkers doorbetaald en geholpen bij de overstap naar banen in Polen, Roemenië en Litouwen aldus Julien. (Reuters)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top