TP Colombia voldoet aan ISO 26000

TP Colombia voldoet aan ISO 26000

by Ziptone
7 december 2022

Teleperformance heeft bekend gemaakt dat het bedrijf van Veritas de onafhankelijke garantie gekregen dat de internationale norm ISO 26000 (Richtlijnen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) wordt toegepast in haar activiteiten in Colombia.

De onafhankelijke audit is een van de acties die TP heeft opgestart nadat de aandelen van Teleperformance daalden in november na een artikel van Time magazine over slechte arbeidsomstandigheden bij de Colombiaanse vestiging. Andere acties die TP heeft ondernomen zijn het opstarten van gesprekken met de Colombiaanse overheid en het realiseren van een kaderovereenkomst met UNI Global Union over werknemersrechten.

Hoewel Bureau Veritas rondom de ISO 26000 toetsing geen enkele aanwijzing heeft gevonden voor de mogelijkheid dat arbeids- of mensenrechten bij Teleperformance Colombia niet worden gerespecteerd, kwam het bureau wel met enkele algemene aanbevelingen. Zo kan TP de due diligence met betrekking tot mensenrechten nog beter documenteren en nauwer samenwerken met derden om een sociaal verantwoord gedrag in alle processen en in het bedrijf als geheel te stimuleren. Ook stelde Veritas voor om meer verantwoordingsbijeenkomsten op nationaal niveau te organiseren. (BusinessWire)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top