‘TikTok wordt superapp zoals WeChat’

‘TikTok wordt superapp zoals WeChat’

by Ziptone
24 september 2020

Fabian Bern

Niet WhatsApp, maar TikTok wordt een superapp, oftewel een app zoals WeChat waarmee je van alles kunt doen. Dat voorspelt TikTok-marketeer Fabian Bern van Many, een van de sprekers op Emerce eDay op 8 oktober. “TikTok zal zich echt gaan onderscheiden van Instagram. Die zullen ongetwijfeld onderdelen gaan kopiëren, maar daarmee heb je de cultuur nog niet te pakken.”

Dat stelt Bern in Emerce. Zijn team ondersteunt sinds 2016 influencers op het videoplatform. Bern woont in China. TikTok, momenteel in het nieuws door de activiteiten in Amerika, is in Europa recent over de grens van de honderd miljoen actieve gebruikers gegaan. In Nederland is de app ook bezig met een stevige opmars: sinds mei van dit jaar is het aantal gebruikers tot 4,5 miljoen gestegen.

Volgens Bern gaat het bij TikTok meer dan bij Instagram en Facebook om entertainment, grotendeels gebaseerd op user generated content. De app is goed voor social commerce, zelfs via live streams van gevestigde merken, aldus Bern. Ook biedt de app content met langere formats.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top