Teleperformance: in zes weken tijd 155.000 thuiswerkende agents

Teleperformance: in zes weken tijd 155.000 thuiswerkende agents

by Ziptone
29 april 2020

Teleperformance heeft bekend gemaakt dat in zes weken tijd de work-at-home doelstellingen zijn behaald. 66% van de operationele medewerkers, in totaal meer dan 155.000 agents, werken sinds april vanuit huis. Ter vergelijking geeft het bedrijf aan dat rond eind 2019 slechts 5.000 agents vanuit huis werkten.

Teleperformance gaat ondertussen door met het uitbreiden van de work-at-home capaciteit: in mei wil het bedrijf 70% bereikt hebben, aldus het persbericht. De landen waar meer dan 90% van de agents vanuit huis werkt, zijn de VS, Canada, Griekenland, Portugal, Spanje, Albanië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador en Japan.

Invoeren van work from home (WFH) is een van de belangrijkste maatregelen geweest als reactie op de wereldwijde Covid19-crisis. Telepeformance stelt dat de eerste work-at-home oplossingen zijn ingevoerd, een paar weken nadat de eerste lockdown-maatregelen in China werden afgekondigd.

Met de WFH-maatregelen kan Teleperformance naar eigen zeggen de medewerkers beschermen – met name ook de medewerkers die on site moesten blijven werken – op basis van strikte social distancing-voorschriften. Daarnaast heeft Teleperformance banen kunnen veiligstellen, waarmee de bedrijfscontinuïteit voor de opdrachtgevers is gewaarborgd. Op dit moment zijn voor negen van de tien opdrachtgevers WFH-oplossingen ingevoerd.

Ook heeft Teleperformance op grote schaal desinfectie van vestigingen en werkplekken georganiseerd en de levering van grote hoeveelheden desinfecterende gel en zeven miljoen mondkapjes geregeld, waarvan de helft nu is afgeleverd. In het bericht is Teleperformance niet ingegaan op eerdere klachten uit verschillende vestigingen over werkomstandigheden, waaronder NHS111 in het Verenigd Koninkrijk, een kantoor in Lissabon en een locatie in de Filipijnen waar voor Amazon en Telstra werd gewerkt.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top