Teleperformance gaat toch verder met content moderatie-diensten

Teleperformance gaat toch verder met content moderatie-diensten

by Ziptone
23 maart 2023

Teleperformance heeft bekendgemaakt dat het weer full-service content moderatiediensten gaat aanbieden, waaronder moderatie van zeer gevoelige en groffe content.

 

In november 2022 had Teleperformance aangekondigd dat het bedrijf zou stoppen met het modereren van zeer flagrante inhoud binnen de ‘trust and safety division’. Sindsdien is het bedrijf zijn belofte nagekomen om geen nieuwe opdrachten voor het modereren van zeer flagrante inhoud aan te nemen en tegelijkertijd zijn bestaande contractuele verplichtingen na te komen.

De beslissing komt na een lange herziening van de activiteiten, waaronder besprekingen met verschillende belanghebbenden, waaronder werknemers, klanten, werknemersvertegenwoordigers en aandeelhouders. Daarnaast heeft Teleperformance gedetailleerde interne audits uitgevoerd en zijn de activiteiten door Korn Ferry en Bureau Veritas extern doorgelicht, met speciale aandacht voor het personeelsbeheer en de praktijken op de werkplek.

De belangrijkste bevindingen van de gesprekken en beoordelingen zijn dat Teleperformance een van de toonaangevende aanbieders van inhoudsbeheersdiensten is; dat Teleperformance veel aandacht besteedt aan het welzijn van zijn personeel; en dat de inhoudsbeheersers van het bedrijf trots zijn op wat ze doen en zich voldoende gesteund voelen door het bedrijf bij het verlenen van deze openbare dienst.

Hoewel zeer flagrante inhoud een zeer klein deel uitmaakt van het werk van Teleperformance op het gebied van inhoudsmoderatie, is Teleperformance er nu van overtuigd dat het in het belang is van de miljarden mensen die dagelijks online zijn dat Teleperformance volledig blijft voldoen aan de behoeften van zijn klanten op het gebied van inhoudsmoderatie en geen enkel onderdeel van de activiteiten staakt.

Teleperformance zal blijven samenwerken met haar klanten, de academische wereld, werknemersvertegenwoordigers en andere deskundigen uit de sector om deze activiteit nog veiliger te maken. Deze initiatieven omvatten een groter gebruik van de nieuwste AI-producten om de automatische screening van schadelijke inhoud te verbeteren en verdere verbeteringen in fysieke en emotionele welzijnsprogramma’s voor inhoudsmanagers. Teleperformance zal ook een onafhankelijke veiligheidsadviesraad oprichten, bestaande uit deskundigen op aanverwante gebieden, voor de activiteiten op contentgebied. (Teleperformance)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top