Techreuzen helpen bij inclusiever maken van spraakherkenning

Techreuzen helpen bij inclusiever maken van spraakherkenning

by Ziptone
7 oktober 2022

De vijf techreuzen Google, Apple, Meta, Amazon en Microsoft hebben zich aangesloten bij het zogenaamde Speech Accessibility Project, een initiatief van de universiteit van Illinois. Dit programma moet er onder andere voor zorgen dat mensen met een beperking op het gebied van spraak ondersteund kunnen worden bij het gebruik van spraakherkenningstoepassingen.

Deze toepassingen worden steeds vaker ingezet bij websites, vertaalprogramma’s, virtuele assistenten en chatbots. Voor mensen met aandoeningen zoals ALS, Parkinson of Down Syndrome werken deze toepassingen nog niet goed. Het project is erop gericht spraakherkenningstechnologie beter te laten werken voor niet-standaard spraakprofielen. Er wordt gestart met de Engelse taal.

In 2019 is Google al gestart met een eigen AI-gebaseerde toegankelijkheidsinitiatief, genaamd Project Euphonia, gericht op het verder ontwikkelen van spraakherkenning voor niet-standaard gesproken Engels. In dit project zijn spraakpatroonopnames verzameld van meer dan 2.000 deelnemers.(Ziptone)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top