Sterke groei hulpvragen na uitzending over The Voice of Holland

Sterke groei hulpvragen na uitzending over The Voice of Holland

by Ziptone
23 januari 2022

Vrijwel direct na de uitzending van BNNVARA over meerdere gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland hebben verschillende hulplijnen een toename geconstateerd in het aantal hulpvragen.

Na de uitzending stonden de telefoon en chatbox van Slachtofferhulp “op springen”, aldus een woordvoerder tegen NU.nl. Het gaat bij Slachtofferhulp om bijna een verdrievoudiging van het dagelijkse volume aan chats en 80 procent meer bellers. Van die gesprekken ging 80 tot 90 procent over seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld. De stichting Together We Rise, die slachtoffers van seksueel geweld ondersteunt, ziet een verdubbeling. Ook bij Mores Online, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector komen er sectorbreed meldingen binnen. En oprichter Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld geeft aan dat het erg druk is. Ze vergelijkt de situatie met de piek rond #Metoo in 2017.

De politie en het Openbaar Ministerie roepen mensen op, die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit, zich bij de politie te melden en eventueel ook aangifte te doen, primair via het telefoonnummer 0900-8844 of via een lokaal politiebureau. Hierna volgt contact of een afspraak met een zedenrechercheur voor een informatief gesprek.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top