Sanas krijgt tweede kapitaalinjectie

Sanas krijgt tweede kapitaalinjectie

by Ziptone
24 juni 2022

De Amerikaanse startup Sanas ontvangt 32 miljoen dollar aan groeigeld, waaronder een bijdrage van Google. Sanas heeft software ontwikkeld die het accent van iemand in een telefoongesprek kan herkennen en die vervolgens de stem van de agent hierop kan vervormen. Eerder haalde het bedrijf 5,5 miljoen dollar aan seed capital op. Investeerders hebben hoge verwachtingen van het bedrijf:  in de tweede investeringsronde heeft het bedrijf 32 miljoen dollar opgehaald, waaronder een bijdrage van Google Ventures. Experts schatten de marktwaarde op 150 miljoen dollar.

Callcenters zijn voorlopig een belangrijke doelgroep, maar het bedrijf ziet veel meer potentieel aldus medeoprichter Maxim Serebryakov in een interview met TechCrunch. Op dit moment heeft de startup zijn handen vol aan doorontwikkeling. De technologie is nu nog alleen geschikt voor Engelse sprekers. Het bedrijf hoopt de technologie uiteindelijk ook via integraties aan te bieden in oplossingen zoals Teams en Zoom.

De software van Sanas is uitvoerig getraind aan de hand van allerlei verschillende soorten geluidsfragmenten van gesprekken. Er wordt geen gebruik van gemaakt van speech to text-omzetting, waardoor er geen fouten kunnen ontstaan in het begrip. De accenten die worden toegepast worden uit een lijst gehaald of automatisch gedetecteerd. (Techzine)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top