Salesforce introduceert Einstein GPT

Salesforce introduceert Einstein GPT

by Ziptone
7 maart 2023

einstein GPTSalesforce heeft de introductie van Einstein GPT bekendgemaakt: generatieve AI CRM-technologie, die op grote schaal door AI gecreëerde en gepersonaliseerde content levert voor elke sales-, service-, marketing-, commerce- en IT-interactie. De oplossing sluit aan op zowel publieke als private AI-modellen die zijn gebouwd voor CRM en is getraind met betrouwbare, realtime data, aldus het persbericht van Salesforce.

Einstein GPT zal ook integreren met OpenAI, zodat klanten van Salesforce beschikken over out-of-the-box generatieve AI-mogelijkheden, die werken op basis van realtime data uit de Salesforce-CRM cloud.

Salesforce geeft in het persbericht een aantal voorbeelden. Einstein GPT kan gepersonaliseerde e-mails genereren die verkopers naar klanten kunnen sturen, maar de oplossing kan ook specifieke antwoorden formuleren waarmee customer service-agenten de vragen van klanten sneller kunnen beantwoorden. Verder kan Einstein GPT kennisartikelen maken op basis van gespreksverslagen van eerdere cases. Daarnaast kan de oplossing ook gerichte content creëren waarmee marketeers de respons op campagnes kunnen verhogen.

Ook kondigt Salesforce aan om 250 miljoen dollar te steken in eenzogenaamd Generative AI Fonds, een initiatief van Salesforce Ventures, de wereldwijde investeringstak van het bedrijf. Hiermee wil het bedrijf het start-up-ecosysteem en de ontwikkeling van verantwoorde generatieve AI versterken. (Salesforce)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top