Sabio Group neemt People Matter over

Sabio Group neemt People Matter over

by Ziptone
12 juli 2022

Sabio Group heeft bekend gemaakt dat de overname van People Matter is afgerond. People Matter is aanbieder van een platform voor geestelijke gezondheid op de werkplek. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van organisaties bij het meten en verbeteren van het mentale welzijn op de werkplek. De software van People Matter analyseert subjectieve gegevens die worden vastgelegd via een app, waarmee inzicht wordt verkregen in de emoties en gevoelens die medewerkers op het werk ervaren. Deze gegevens worden gecombineerd met informatie over de werkomgeving zelf en door beide datasets anoniem te analyseren, krijgen werkgevers een beeld van het mentale welzijn op hun werkplek, waardoor rode vlaggen snel kunnen worden geïdentificeerd. De uitkomsten help bedrijven bij het terugdringen van verloop, burn-out, verzuim en ‘presenteïsme’ (ziek maar toch aan het werk) kunnen worden teruggedrongen. Met de overname wordt het IP van Sabio verder uitgebreid.

Tom Mullen, Chief Product Officer bij Sabio Group, benadrukt het belang van het koesteren van een goede geestelijke gezondheid en welzijn, “nu het verloop in heel Europa zorgwekkend hoog blijft.” Sabio werkte al een tijdje samen met People Matter in het kader van een aantal strategische projecten. De synergie tussen beide organisaties is duidelijk, aldus Mullen.

De overname van People Matter is de laatste stap van Sabio in de ondersteuning van mentale gezondheid en welzijn binnen het contactcenter. Vorig jaar lanceerde het zijn Human Services-campagne die erop gericht is organisaties te helpen adviseurs te ondersteunen terwijl ze zich aanpassen aan een wereld van langere en veeleisendere interacties. (Sabio)

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top