Robin Jansen treedt terug als CEO Yource

Robin Jansen treedt terug als CEO Yource

by Ziptone
28 mei 2024

Robin JansenNa ruim 22 jaar Yource heeft CEO Robin Jansen (43) aangekondigd om per 1 oktober 2024 afscheid te nemen van het bedrijf. Robin is sinds de start van FINTREX in 2002 (vanaf 2017 Yource) als CEO actief bij het bedrijf. Robin blijft betrokken als aandeelhouder van Yource. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.

 

Robin Jansen: “Voor mij is het tijd om iets anders te gaan doen. Wat dat is weet ik nog niet. Om te beginnen ga ik meer tijd besteden aan mijn gezin en naasten. Al 22 jaar werk ik aan dit prachtige bedrijf. Sinds de oprichting van FINTREX in 2002 tijdens mijn studententijd en vanaf 2017 als Yource hebben wij een ongelooflijke journey afgelegd: van start-up tot marktleider,” aldus Jansen in het persbericht.

De betrokkenheid van Robin Jansen (43) bij Yource begon met de oprichting van FINTREX in 2002. In 2017 ontstond Yource uit het samengaan van drie Benelux-bedrijven, allemaal gespecialiseerd in het leveren en verbeteren van klantenserviceafdelingen voor bedrijven in meerdere landen. Onder leiding van Robin is Yource uitgegroeid tot marktleider in de Benelux op het gebied van klantcontact outsourcing. Het bedrijf, actief in negen landen met duizenden Members, klantcontact adviseurs, helpt dagelijks tienduizenden klanten van haar partners.

Na de zomer zal Robin starten met het overdragen van zijn werkzaamheden aan een nieuwe CEO, naar wie de zoektocht inmiddels is gestart. Ook zal Robin, als voorzitter van de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters (WFC) dit jaar de gesprekken rondom de CAO met de bonden blijven voeren en voltooien. Robin: “Ik laat Yource straks achter in de vertrouwde handen van al mijn collega’s, een ervaren en gedreven managementteam en een sterk en betrokken investeerder. Maar voor het zover is gaan we de komende periode eerst nog volle bak vooruit voor onze Members en Partners!”

De directie van Yource bestaat, naast Robin Jansen uit Peter Ligteringen (CFO), Ronald Smit (COO), Marjolein Kleijwegt (CBO) en Sander Elshof (CIO). Voor de rol van CEO zal een opvolger worden gezocht. (Yource)

Human Resources, Nieuwe functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top