Rijksoverheid stopt mogelijk met Facebook

Rijksoverheid stopt mogelijk met Facebook

by Ziptone
21 november 2022

facebook-vragenFacebook informeert volgens onderzoekers niet duidelijk genoeg wat er met gegevens van burgers op overheidspagina’s gebeurt en hoe nieuwsoverzichten van gebruikers worden samengesteld. Dat blijkt uit een zogeheten data protection impact assessment (DPIA) dat de Rijksoverheid heeft laten uitvoeren. Dit om te beoordelen of er risico’s zijn voor burgers bij de gegevensverwerking op overheidspagina’s op Facebook. Dat schrijft AG Connect vandaag.

Het onderzoek werd in gang gezet nadat de Duitse privacywaakhond de Duitse overheid sommeerde om met het gebruik van Facebook te stoppen vanwege diverse risico’s. De Nederlandse onderzoekers vonden maar liefst zeven hoge risico’s bij de gegevensverwerking en één laag risico. De onderzoekers maken zich onder meer zorgen over de doorgifte van persoonsgegevens aan derde landen en derde partijen.

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is in gesprek met Meta over het nemen van maatregelen. Wanneer de risico’s niet voldoende worden weggenomen, zal Nederland stoppen met Facebook. (AG Connect)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top