Renske Heijungs directeur Klantcontact bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Renske Heijungs directeur Klantcontact bij de Autoriteit Persoonsgegevens

by Ziptone
12 juni 2024

Renske HeijungsRenske Heijungs zal op 9 september 2024 van start gaan als directeur Klantcontact en Controlerend Onderzoek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Als directeur Klantcontact en Controlerend Onderzoek wordt Renske onder andere verantwoordelijk voor het doen van onderzoek dat kan leiden tot handhavingsmaatregelen, het behandelen van datalekmeldingen en van klachten van burgers over het verwerken van hun persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens is een zelfstandig bestuursorgaan met eigen rechtspersoonslijkheid.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) staat voor de opgave om zich de komende jaren te ontwikkelen tot een nog slagvaardiger toezichthouder. De AP houdt toezicht op een groot en divers toezichtsveld, die groeit en professionaliseert om deze opgave nu en in de toekomst te goed vervullen. De uitdaging voor de AP is om zodanig te opereren dat de bescherming van persoonsgegevens zo effectief mogelijk kan worden uitgevoerd binnen een context waarin ontwikkelingen onder andere op het gebied van algoritmes en AI elkaar snel opvolgen.

Renske Heijungs heeft een achtergrond in het justitiedomein. Zij is ooit als jurist begonnen bij het (toen nog) ministerie van Justitie. Via het Parket Generaal en de Dienst Justis is zij bij de Kansspelautoriteit gaan werken als hoofd Juridische Zaken. Sinds 2016 is zij hoofd Toezicht.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst (DGABD) voor en in samenwerking met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Human Resources, Nieuwe functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top