Reisorganisatie Thomas Cook failliet

Reisorganisatie Thomas Cook failliet

by Ziptone
23 september 2019

Reisonderneming Thomas Cook is failliet. Vannacht is de stekker uit de noodlijdende Europese reisorganisatie getrokken, nadat onderhandelingen over een herkapitalisatie mislukten. Dat maakte De Telegraaf vanochtend bekend. Volgens de krant zijn meer dan een half miljoen reizigers gestrand – Britse bronnen hebben het aantal gestrande reizigers inmiddels ingeschat op 150.000. Zij worden de komende dagen van hun vakantiebestemmingen teruggehaald. Dat is naar verluidt de grootste repatriëring ooit.

Ook reizigers die nog een vakantie tegoed hebben bij  Thomas Cook of Neckermann, zullen niet meer vertrekken. Alle reizen zijn geannuleerd. Nederlandse gedupeerden, naar schatting op dit moment enkele tienduizenden, zijn gedekt door het Garantiefonds. Zij krijgen hun geld terug.
“De Nederlandse organisatie bekijkt op dit moment welke mogelijke opties er zijn om de impact van het faillissement te beperken voor klanten en medewerkers. We begrijpen dat dit veel vragen oproept en stellen alles in het werk om hen zo goed mogelijk op te vangen in deze moeilijke periode”, aldus woordvoerster Hanita van der Meer. (Telegraaf)
Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top