Proximus is met online telefoonboek 1207.be gestopt

Proximus is met online telefoonboek 1207.be gestopt

by Ziptone
13 januari 2023

1207.beProximus heeft per 31 december 2022 na meer dan twintig jaar de stekker uit zijn digitale telefoongids 1207.be getrokken. Het betaalnummer 1207 blijft wel nog bestaan, aldus het telecombedrijf.

 

Op de website 1207.be kon iedereen gratis telefoonnummers of adressen vinden van particulieren en bedrijven. De relevantie van de online gids was echter afgenomen, aldus een woordvoerder van Proximus. Mensen zoeken gegevens van ondernemingen tegenwoordig vooral rechtstreeks op de bedrijfswebsite op.

Tot 2014 was Proximus – voormalig staatsbedrijf – wettelijk verplicht om telefoongidsen en telefonische inlichtingendiensten aan te bieden. In begin 2022 verhuisde het beheer van de universele database voor telefoongidsen van Proximus naar de toezichthouder BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie). Proximus koos er uiteindelijk voor om niet verder te investeren in de website 1207.be.

De inlichtingendienst via het telefoonnummer 1207 blijft wel bestaan. De kosten voor het gebruik hiervan verschillen per operator en zijn gekoppeld aan de duur van het gesprek. Er bestaan daarnaast ook nog online telefoongidsen van andere bedrijven, zoals wittegids.be en infobel.be.

Eerder deze week maakte het Amerikaanse telecombedrijf AT&T bekend te stoppen met de operator services (waarmee diensten voor doorverbinden en nummerinformatie werden geboden). (Proximus/Ziptone)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top