Politie Zwolle start proef met chatbot ‘Wout’

Politie Zwolle start proef met chatbot ‘Wout’

by Ziptone
25 september 2019

Tot en met 30 november 2019 kunnen inwoners van Zwolle geluidsoverlast op een gemakkelijke manier melden bij de politie door te chatten met virtuele agent Wout. Het gaat om een proef.

Via www.politie.nl/wout kunnen inwoners laten weten wat voor geluidsoverlast ze ervaren, hoe lang het al bezig is en andere omstandigheden. Op basis van het chatgesprek maakt Wout een inschatting van de urgentie. Elke melding die via Wout binnenkomt wordt, tijdens de proefperiode, gecontroleerd door een medewerker van de politie. Ook als het chatgesprek met Wout niet goed verloopt, wordt u automatisch doorgeschakeld naar live chat met een politiemedewerker. Op basis van de melding en de beschikbare capaciteit wordt bepaald welke actie er wordt ondernomen.

De politie merkt de laatste jaren dat mensen graag op een andere manier dan alleen via de telefoon of internet in contact willen komen met de politie. Voor relatief eenvoudige zaken willen mensen gemakkelijk en snel een melding doorgeven. De politie verwacht dat virtuele agent Wout hierin een goede rol kan spelen. Een eerdere proef met meldingen van vuurwerkoverlast verliep positief.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top