Politie Gent wil experimenteren met chatbot

Politie Gent wil experimenteren met chatbot

by Ziptone
10 juni 2024

De politie van Gent wil een chatbot uittesten om gemakkelijker inwoners te helpen, bijvoorbeeld om een melding te doen, aldus de Vlaamse radiozender Radio2.

 

Gentse politieHet gaat om de eerste inzet van een chatbot bij de Belgische politie; een projectvoorstel is goedgekeurd door het Gentse stadsbestuur. De politie van Gent wil met een soortgelijke chatbot experimenteren als chatbot Wout, die al drie jaar in Nederland draait. Het projectvoorstel past in een oproep van de federale overheid om nieuwe projecten op te starten die “bijdragen tot een betere nabijheid en bereikbaarheid van de politie”.

Volgens Casper Van den Broek van het Nederlandse Studio Winegum, het bedrijf achter chatbot Wout, hebben veel mensen nare ervaringen met chatbots. Maar als ze goed ontwikkeld zijn, betekenen ze zeker een meerwaarde, aldus Van den Broek: “De bot is getraind met duizenden zinnen om de behoeften van de mensen te herkennen en ze verder te helpen.” Wout zou bijna 90 procent van de vragen kunnen beantwoorden, in andere gevallen wordt doorverwezen naar live contact.” Ook kan Wout meldingen verwerken over geluidsoverlast en foutparkeren.

Voor wat betreft de Gentse politie is nog onduidelijk met welke partner zal worden samengewerkt. (VRT)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top