Pega breidt strategisch partnerschap met Google Cloud uit

Pega breidt strategisch partnerschap met Google Cloud uit

by Ziptone
1 juni 2022

Pegasystems heeft tijdens PegaWorld iNspire een strategische samenwerking aangekondigd met Google Cloud. Gezamenlijke klanten kunnen zo hun digitale transformatie versnellen met Pega’s low-code software op de schaalbare cloudservices van Google Cloud. Als onderdeel van de overeenkomst komen Pega Cloud-applicaties als volledig gehoste en beheerde as-a-service diensten beschikbaar op Google Cloud. Pega en Google Cloud werken samen aan nieuwe branchespecifieke use-cases en gezamenlijke go-to-market-activiteiten. Zo worden Pega Infinity-applicaties beschikbaar op Google Cloud Marketplace.

Het partnership sluit volledig aan bij Pega’s Cloud Choice-strategie waarbij de klant zelf kiest welke flexibiliteit en ondersteuning hij nodig heeft om zijn cloudomgeving zodanig te configureren dat het past bij zijn behoeften. De gecombineerde oplossing biedt klanten een veilige en betrouwbare manier om hun software-infrastructuur te moderniseren en ook de flexibiliteit om mee te bewegen wanneer behoeften veranderen en gemakkelijk te schalen.

De samenwerking omvat een aantal strategische elementen. Op de eerste plaats bundelen de twee bedrijven hun krachten op het gebied van go-to-market-activiteiten, zoals gezamenlijke verkoop en marketingactiviteiten. Google ondersteunt ook financieel klanten die on-premises Pega-software gebruiken en naar Pega Cloud op Google Cloud Platform willen migreren. Daarnaast verkennen beide bedrijven samen nieuwe gebruiksscenario’s in de sector. Daarbij kijken ze waar de mogelijkheden van beide bedrijven liggen om klanten in belangrijke sectoren te kunnen helpen – te beginnen in de telecomsector, financiële dienstverlening en health care.

De oplossingen uit de Pega Infinity-softwaresuite, zoals Pega Customer Service en Pega Customer Decision Hub, zijn verkrijgbaar bij de Google Cloud Marketplace. Pega Infinity applicaties voor Pega Cloud klanten op Google Cloud zijn vanaf eind Q2 2022 beschikbaar, te beginnen met Pega Platform in Amerika. Andere Pega Infinity oplossingen en regio’s volgen de komende 8-24 maanden. (Pega)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top