Paspoortloket Amsterdam: gemeente verwacht lange wachttijden

Paspoortloket Amsterdam: gemeente verwacht lange wachttijden

by Ziptone
1 juni 2022

Na Pinksteren wordt het extra druk bij de loketten waar Amsterdammers hun paspoorten en rijbewijzen aanvragen. De gemeente verwacht een toestroom die twee keer zo groot is als normaal met vooral in de eerste week lange wachttijden. Dat schrijft Het Parool.

De gemeente stelt voor het eerst sinds de coronapandemie de Stadsloketten weer open voor bezoek zonder afspraak. De planners van de gemeente verwachten dat ongeveer 3500 Amsterdammers per week geholpen willen worden, precorona waren dat er in deze periode van het jaar ongeveer de helft.

Sinds corona kunnen paspoorten en rijbewijzen alleen op afspraak worden aangevraagd. Het aantal beschikbare slots was echter minimaal. De gemeente vreest daarom dat veel Amsterdammers de vervanging van hun (bijna) verlopen paspoort of rijbewijs hebben uitgesteld tot het moment dat ze weer zonder afspraak terecht kunnen bij het Stadsloket. Wethouder Meliani geeft aan dat de wachttijd in de eerste week tot gemiddeld 35 minuten zal oplopen, met uitschieters naar boven en beneden. Die wachttijd wordt niet alleen veroorzaakt door meer vraag, maar ook door een hoger verzuim en de krappe arbeidsmarkt die vervanging lastig maakt. Na twee weken, zo wordt verwacht, zal de wachttijd weer terug zijn op het niveau van 10 minuten. Online is te zien waar en wanneer het druk is, zodat Amsterdammers lange rijen uit de weg kunnen gaan. Op dit moment worden per week 2.400 aanvragen voor reisdocumenten afgehandeld.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top