Overname van Cendris door Yource afgerond

Overname van Cendris door Yource afgerond

by Ziptone
24 februari 2021

Op dinsdag 23 februari 2021 is de voorgenomen overname van Cendris door Yource formeel afgerond. Door de overname ontstaat een nieuwe leidende marktcombinatie in klantcontact binnen de Benelux.

Dit jaar zal gebruikt worden voor de integratie van beide bedrijven; de naam Cendris zal in de loop van dit jaar verdwijnen. Bij de integratie worden de expertisegebieden van beide organisaties gebundeld. De toevoeging van locaties van Cendris (in Spanje en Suriname) levert meer internationale mogelijkheden voor near- en offshoring. Volgens het persbericht van Yource staat het toevoegen van waarde aan klantcontact centraal. Daarbij ziet Yource een grote rol voor de ‘members’ zoals de medewerkers worden genoemd: zij kunnen als geen ander aangeven waar verbeterpotentieel zit om de customer experience verder te optimaliseren.

Daarnaast wil Yource zich richten op de ontwikkeling en inzet van technologie. Er wordt al gebruik gemaakt van innovatieve toepassingen zoals speech analytics, robotisering en data science. De verwachting is dat dit in de komende jaren nog veel breder ingezet gaat worden binnen klantcontact, ook om de medewerker te ondersteunen bij het zorgen voor een nóg betere klantbeleving. Intuïtieve technieken, seamless overgang naar een echte medewerker en het creëren van een 360 graden klantbeeld met kanaal overstijgende inzichten, zijn belangrijke speerpunten. CEO Robin Jansen spreekt van “de Sourcing Tech Company van de toekomst”.

Yource levert diensten zoals recruitment, insourcing, outsourcing, nearshoring en offshoring van klantcontact in 7 landen met meer dan 12.000 medewerkers en een verwachte omzet van 275 miljoen euro in 2021.

Customer Experience, fusie/overname

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top