Overname Nuance door Microsoft definitief

Overname Nuance door Microsoft definitief

by Ziptone
7 maart 2022

Microsoft heeft zijn overname van Nuance Communications, een leverancier van AI-gebaseerde spraakherkenningssoftware, voltooid. De bedrijven kondigden de overeenkomst van 19,7 miljard dollar vorig jaar april voor het eerst aan.

Mark Benjamin blijft CEO van Nuance en hij zal rapporteren aan Scott Guthrie, executive VP van Microsofts Cloud + AI-groep.

Naast een sterke focus op gezondheidszorg zal de overname van Nuance door Microsoft ook relevant zijn voor contactcenters. Microsoft lanceerde in 2020 een spraakkanaal voor Dynamics 365 Customer Service. Nu wil Microsoft verder met het ontwikkelen van geautomatiseerde AI-gebaseerde oplossingen voor verschillende spraak- en digitale kanalen. Oplossingen voor AI-gedreven customer engagement zullen van veilige tools worden voorzien die op basis van no-code, low-code en pro-code kunnen worden ingezet.

De overnamesom voor Nuance is het op één na hoogste bedrag dat Microsoft tot nu toe heeft betaald om een bedrijf te kopen, alleen de overname van LinkedIn in 2016 kostte meer (26,2 miljard dollar). Microsofts heeft nog een andere overname op de planning staan: gaming developer Activision ter waarde van 68,7 miljard dollar.

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top