OpenAI lanceert betaalde variant ChatGPT Professional

OpenAI lanceert betaalde variant ChatGPT Professional

by Ziptone
12 januari 2023

ChatGPT, de taal-producerende tool van OpenAI, was tot nu toe vrij te gebruiken, maar het bedrijf OpenAI (dat zich tot voor kort als non-profit organisatie presenteerde) komt naar alle waarschijnlijkheid met een betaalde versie genaamd ChatGPT Professional. Dat heeft OpenAI bekend gemaakt op Discord.

 

De snelheid waarmee ChatGPT3 op basis van tekstgebaseerde opdrachten nieuwe teksten kan produceren stelt hoge eisen aan de rekencapaciteit en brengt hoge kosten met zich mee, maar schatting 100.000 euro per dag. De gratis versie is regelmatig overbelast en de onderneming achter de tool is al begonnen met het inventariseren van wat gebruikers zouden willen betalen. OpenAI heeft nog geen datum bekend gemaakt voor de lancering van ChatGPT Professional.

Toepassingen in klantcontact?

Zowel in het bedrijfsleven als in vakmedia zijn overenthousiaste en kritische geluiden te horen over de toepasbaarheid en de betrouwbaarheid. Voor wat betreft het klantcontact-vakgebied zijn er vooral mogelijkheden om teksten te genereren die voor klantcommunicatie gebruikt kunnen worden. In een artikel op Ziptone geeft Sander Hesselink van spraaktechnologiebedrijf Telecats aan dat hij op dit moment weinig toegevoegde waarde ziet voor ChatGPT3 als het om persoonlijke dienstverlening gaat. Issues rondom privacy zijn nog niet goed geadresseerd. In hetzelfde artikel staan voorbeelden waarbij persoonsgegevens worden ingezet.

Duidelijk is in elk geval dat er een markt is voor ChatGPT en vergelijkbare oplossingen. Microsoft heeft in elk geval de investeringen opgeschroefd. (Discord/Ziptone)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top