Ook onregelmatigheden bij Belgisch contactonderzoek in juli 2020

Ook onregelmatigheden bij Belgisch contactonderzoek in juli 2020

by Ziptone
1 december 2021

Meer dan een jaar geleden is in het Vlaamse parlement al een motie ingediend om de minister die verantwoordelijk is voor het Agentschap Zorg en ­Gezondheid te wijzen op onregelmatigheden in de cijfers van het contactonderzoek. Dat stelt dagblad De Standaard.

Volgens Vooruit-parlementslid Hannes Anaf (oopositie), die verwijst naar de verslagen van een stuurgroep, bleek dat er in de zomer van vorig jaar gedurende een hele maand veel meer contactopspoorders in opleiding waren dan dat er effectief aan de telefoon zaten. Een ander parlementslid stelt dat als je wat dieper in de cijfers duikt, je zaken ziet die gewoon niet kloppen.

Ook uit de Vlaamse coalitie klinkt kritiek. Meerderheidspartij N-VA kan zich niet voorstellen dat de kwaliteitsinspecteurs van de ziekenfondsen (de mutualiteiten, red.), die rondlopen in de callcenters, niets gezien hebben. Lorin Parys van N-VA vraagt zich af hoe het kan dat Zorg en Gezondheid plots wel bevestigt dat er mogelijk fraude is geweest. Waarom konden ze dat ­eerder niet?’

De Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet zich vandaag verantwoorden in het Vlaams Parlement.

Customer Experience ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top