Ook Nuance omarmt ChatGPT

Ook Nuance omarmt ChatGPT

by Ziptone
9 maart 2023

Nuance, onderdeel van Microsoft, introduceert de zogenaamde ‘conversation boosters’ als aanvulling op het eigen al bestaande conversatial-AI-platform, Nuance Mix. Hiermee nemen de mogelijkheden toe om volwaardige conversaties met bots te voeren, aldus het bedrijf.

Het bedrijf erkent dat bots over het algemeen goed zijn in frequente, transactionele taken, maar dat ze niet geschikt zijn voor het beantwoorden van meer complexe vragen waarin geredeneerd moet worden. Nuance wil op dit vlak een stap zetten door de eigen conversational AI te versterken met GPT-functionaliteit.

Nuance Mix kan, uitgebreid met GPT, snel domeinspecifieke informatie opsporen en nauwkeurige, zinvolle antwoorden geven op een wijze waarmee de klantervaring wordt verbeterd en de automatisering wordt verhoogd. In de use case die Nuance op het eigen blog beschrijft, kan ChatGPT een gesprek overnemen wanneer de consument een vraag stelt waarvoor de bot niet is opgeleid.

Zodat de GPT-bot inhoud heeft om op terug te vallen, voedt de maker hem met bedrijfsspecifieke bronnen, zoals een websitelink, online handleiding of klantgerichte kennisbank.

Door deze te ontleden en relevante inzichten uit de bronnen naar voren te halen, kan de bot meer vragen van klanten beantwoorden. Ten slotte ondersteunt de “conversation booster” gebruikers bij het uitvoeren van taken binnen de bot, zoals het voltooien van een transactie. De oplossing detecteert ook wanneer de klant halverwege een dergelijk proces van intentie verandert en is dan in staat om de conversatie bij te sturen en op gang te houden. (Nuance)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top