Ook klantcontact-medewerkers van FNV gaan mogelijk staken

Ook klantcontact-medewerkers van FNV gaan mogelijk staken

by Ziptone
1 mei 2023

Medewerkers van vakbond FNV gaan dinsdag staken bij de vakbond zelf. Onder de stakers zullen zich naar alle waarschijnlijkheid ook medewerkers van het contactcenter bevinden, aldus FNV-bestuurder Judith Westhoek tegen WNL. “Als zij hun werk neerleggen is de kans aanwezig dat de bond dinsdag slecht of niet bereikbaar is.”

De stakers zullen het werk een dag neerleggen om hun eisen (volledige compensatie van de prijsstijgingen en het door de bond voorgestelde plafond van tafel) kracht bij te zetten. Het loonbod van de werkgever FNV is op dit moment niet toereikend om de inflatie te compenseren. Met eigen personeel wil de bond een driejarige cao afsluiten waarbij mensen er per 1 mei dit jaar tussen de 3 en 7 procent op vooruitgaan. Voor latere jaren wordt de inflatie wel gevolgd, maar tot maximaal 5 procent.

De werkgeversdelegatie van FNV wilde maandag niet publiekelijk reageren. Vorige week verdedigde de delegatie in een verklaring al het eigen loonbod met als argument dat FNV als werkgever ook moet zorgen voor een sluitende begroting, aldus WNL.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top