Omzet CM.com onder druk

Omzet CM.com onder druk

by Ziptone
16 februari 2023

CM.com, het bedrijf dat groot geworden is met messagingoplossingen, heeft te maken met een afnemende groei. De jaaromzet groeide weliswaar met 19% naar 283 miljoen euro, maar de in oktober verlaagde prognose werd niet gehaald. Na de presentatie van de cijfers daalde de koers van het aandeel met 12,5%, aldus het FD.

Reden voor de tegenvallende resultaten zijn de beslissingen van klanten van CM.com om in het vierde kwartaal minder uit te geven aan mobiele marketing rond koopjesdagen zoals Black Friday en Singles Day, aldus Jeroen van Glabbeek van CM.com.

De krant schrijft dat het bedrijf nu meer inzet op kostenbeheersing en winstgevendheid. Het bedrijf verwacht niet dat dit zal leiden tot ontslagen. Wel is in het laatste kwartaal van vorig jaar het personeelsbestand gekrompen. CM.com had eind vorig jaar een omvang van 900 FTE.

Het bedrijf wil de komende tijd volop inzetten op de ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie die wordt gebruikt voor het geautomatiseerd beantwoorden van vragen. De overname van CX Company in 2020 en Building Blocks in 2022 moeten daarbij helpen. (FD)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top