OBI4wan overgenomen door Spotler

OBI4wan overgenomen door Spotler

by Ziptone
19 april 2022

Spotler Group neemt OBI4wan B.V over. Daarmee komen de omnichannel customer service en marketing oplossing waarmee webcare, intelligente live chat, chatbots, messaging, social engagement en media monitoring in handen van Spotler Group.

OBI4wan is opgericht in 2011 en specialist in oplossingen voor social media planning en monitoring, data analyse en artificial intelligence. OBI4wan zegt marktleider te zijn in de Benelux.

De snelgroeiende Spotler Group is in 2016 opgericht en heeft meer dan 3.000 klanten in acht landen. De overname is ter ondersteuning van de doelstelling van Spotler Group om ambitieuze marketeers en customer service professionals de juiste tools te geven om klanten aan zich te binden en hun bedrijf te laten groeien. Spotler wil naast outbound e-mail marketing ook de inbound kant binnenhalen en engagement aan hun portfolio toevoegen, zodat de cirkel rond wordt gemaakt, aldus Alexander de Ruiter in een toelichting aan Ziptone. Daarmee wil Spotler voet aan de grond krijgen in customer serviceland.

Spotler heeft al een hele reeks overnames achter de rug, waaronder Webpower, Flowmailer, Measuremail en het Britse Squeezely en Pure360. De overnamestrategie wordt geschraagd door CNBB, de investeerder achter Spotler Group. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit in Rotterdam.

“Door onderdeel te worden van de Spotler Group bieden we onze klanten een enorme meerwaarde,” aldus Alexander de Ruiter, medeoprichter en CEO van OBI4wan. Na de overname blijven zowel Alexander de Ruiter als zijn compagnon Alex Slatman aan boord van OBI4wan; De Ruiter als managing director en Slatman als CTO. De overnamesom bestaat zowel uit cash als uit aandelen, waarbij De Ruiter en Slatman hebben teruggeïnvesteerd in Spotler Group.

Het merk OBI4wan blijft voorlopig bestaan, aldus De Ruiter. Er wordt niet gereorganiseerd, OBI4wan blijft gevestigd in Zaandam.

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top