Noodnummer 999 toegankelijk voor doven in Verenigd Koninkrijk

Noodnummer 999 toegankelijk voor doven in Verenigd Koninkrijk

by Ziptone
23 juni 2022

noodnummerDe politie in het Britse Nottinghamshire heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee doven en slechthorenden noodsituaties kunnen melden bij noodnummer 999. Hiervoor is een gratis app ontwikkeld, die op 17 juni live is gegaan. De app verbindt gebruikers op afstand met tolken in Britse gebarentaal; ook kan de 999 BSL-website vanaf de desktop worden gebruikt. Een tolk die op het scherm van de beller verschijnt, zal vervolgens deelnemen aan het gesprek met de medewerker van 999.

In juli 2019 was Nottinghamshire Police het eerste korps in het Verenigd Koninkrijk dat een mobiele videotolkdienst in Britse gebarentaal aanbood. De dienstverlening was op dat moment beperkt tot niet-urgente incidenten en misdrijven en advies. Politie, brandweer, ambulance of kustwacht kunnen allemaal worden bereikt via het nieuwe 999 BSL-systeem, dat nu 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk.

De politie van Nottinghamshire heeft onlangs ook een innovatieve ‘live chat’-dienst voor niet-noodoproepen gelanceerd om de toegankelijkheid voor haar dienstgebruikers verder te helpen vergroten, en om de 999-lijnen voor noodgevallen vrij te houden. (Hucknalldispatch)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top