Mitel wil UC-portfolio overnemen van Atos

Mitel wil UC-portfolio overnemen van Atos

by Ziptone
25 januari 2023

Mitel, Canadees aanbieder van telefoonsystemen en van verschillende contactcenteroplossingen, is aan onderhandelingen begonnen voor de overname van het Unified Communications (UC)-portfolio van IT-dienstverlener Atos. Het gaat met name om het bedrijfsonderdeel Unify van Atos. De beide bedrijven streven naar afronding van de onderhandelingen in de tweede helft van 2023, aldus een persverklaring van Mitel.

Unify werd in 2008 opgericht als Siemens Enterprise Communications en is in 2015 overgenomen door Atos. Het bedrijf had toen een omvang van 5.600 medewerkers. Onder de vleugels van Atos bleef Unify als managed serviceprovider voor UC-toepassingen tamelijk onzichtbaar. Unify was vooral aanwezig in Europa en Latijns-Amerika, voornamelijk in de enterprise markt en in de publieke sector, de gezondheidszorg en de financiële dienstverlening.

In dezelfde periode heeft Mitel sterk geïnvesteerd in de contactcenterpropositie, onder andere door de overname van OAISYS, leverancier van oplossingen voor callrecording en QM in 2014. In 2019 was Mitel in gesprek met Avaya over een fusie.

Met de overname van Unify krijgt Mitel toegang tot een enorme groep klanten met on premise systemen, die zich leent voor migratie naar de cloud. Met de overname zou Mitel zijn wereldwijde footprint enorm uitbreiden: het betekent dat het merk dan aanwezig is op de laptops en desktops van 75 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen. Het betekent dat deze klanten straks kunnen aanhaken op de Mitel-cloudoplossingen voor unified communications, contactcenters en collaboration. Dit zijn oplossingen die in elkaar overlopen en in toenemende mate geïntegreerd worden.(Mitel, Ziptone)

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top