Microsoft neemt Nuance over

Microsoft neemt Nuance over

by Ziptone
13 april 2021

Microsoft en Nuance Communications hebben overeenstemming bereikt over een volledige overname. Microsoft neemt Nuance over voor $56.00 per aandeel, daarmee 23% meer betalend dan de slotkoers van 9 april. Daarmee komt de overnamesom naar schatting uit op 19,7 miljard dollar. De overname wordt voor het eind van dit jaar afgerond.

Nuance zich op het leveren van AI-expertise en customer engagement oplossingen zoals IVR’s, virtual assistants en digitale en biometrische oplossingen. Deze oplossingen zullen worden ondergebracht in het ecosysteem van de Microsoft cloud (Azure), Teams en Microsoft Dynamics 365. Nuance is ook de technologieleverancier achter de digitale assistent Siri van Apple.

Hoewel Nuance in de klantcontactwereld bekend staat als leverancier van spraaktechnologieoplossingen, heeft het bedrijf de afgelopen jaren vooral terrein gewonnen in de zorgsector en op het vlak van kunstmatige intelligentie. De overname sluit aan op de strategie van Microsoft om industrie-specifieke cloudportfolio’s te ontwikkelen, waaronder de Microsoft Cloud for Healthcare. Nuance levert voor de medische sector onder andere Dragon Ambient eXperience, Dragon Medical One en PowerScribe One, specifieke medische toepassingen rondom spraakherkenning in de klinische praktijk. Deze worden met name in de Amerikaanse zorgmarkt op grote schaal gebruikt.

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top