Microsoft lanceert ‘no code’-tool voor chatbot-ontwikkeling

Microsoft lanceert ‘no code’-tool voor chatbot-ontwikkeling

by Ziptone
8 november 2019

Tijdens Microsoft Ignite, de jaarlijkse conferentie voor developers, heeft Microsoft een eerste demo laten zien van de Power Virtual Agents tool. Dit is een zogenaamd ‘no-code’ tool waarmee iedereen een chatbot moet kunnen creëren. Power Virtual Agents is onderdeel van het Power Platform van Microsoft, dat weer gehuisvest is in Azure, Microsofts cloudomgeving. Techcrunch schrijft dat het aanmaken van een chatbot bijna net zo gemakkelijk moet worden als het schrijven in een Word-bestand.

De chatbot die je met Power Virtual Agents kunt ontwikkelen, kan naadloos samenwerken met Microsoft Teams, Slack, Facebook Messenger en andere bots, zo stelt Microsoft. Ontwikkelaars kunnen vertrouwen op de tool die de intenties en triggers begrijpt en beantwoordt met de juiste actie.

Power Virtual Agents leert van feedback die het krijgt van gebruikers. Power Virtual Agents tool maakt ook inzichtelijk op welke punten de chatbot vastloopt. Microsoft benadrukt wel dat het platform bedoeld is voor kleinschalige oplossingen. Bij grote projecten moet wel degelijk geprogrammeerd worden. Bots die eenmaal vanuit de low-code omgeving worden overgezet naar een volwaardige ontwikkelomgeving, kunnen daarna bovendien niet meer terug naar de low-code omgeving, aldus Microsoft.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top