Microsoft breidt Copilot uit van Dynamics CRM naar Office

Microsoft breidt Copilot uit van Dynamics CRM naar Office

by Ziptone
17 maart 2023

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het de kracht van de volgende generatie AI naar zijn productiviteitstools voor de werkplek brengt met Microsoft 365 Copilot. Copilot wordt momenteel getest door geselecteerde commerciële klanten en combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) met bedrijfsgegevens en de Microsoft 365-apps.

 

Eerder deze maand kondigde Microsoft Dynamics 365 Copilot aan als ‘s werelds eerste AI Copilot in zowel CRM als ERP om de volgende generatie AI naar elke bedrijfslijn te brengen. En nu komt Copilot naar alle productiviteitsapps van Microsoft – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Microsoft Viva, Power Platform en meer.

Microsoft 365 Copilot is op twee manieren bruikbaar voor Microsoft 365-klanten.

Op de eerste plaats is het ingebed in de Microsoft 365-apps die mensen dagelijks gebruiken: denk aan Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer.
Daarnaast heeft Microsoft ook een geheel nieuwe ervaring aangekondigd: Business Chat. Business Chat werkt in de LLM, de Microsoft 365-apps en de agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en contacten van een klant om dingen te doen die voorheen niet mogelijk waren.

Hierbij kan gebruik worden gemaakt van aanwijzingen in natuurlijke taal, zoals “vertel mijn team hoe we de productstrategie hebben bijgewerkt”. Ook kan Business Chat bijvoorbeeld een statusupdate op basis van de vergaderingen, e-mails en chatgesprekken genereren.

Met de introductie van twee nieuwe mogelijkheden binnen Power Apps en Power Virtual Agents helpt Copilot in Power Platform ontwikkelaars van alle niveaus hun ontwikkeling te versnellen en te stroomlijnen met low-code tools.

Details over prijzen en licenties worden binnenkort gedeeld. Microsoft 365 Copilot wordt al getest met een kleine groep klanten om de kritische feedback te krijgen die nodig is om deze modellen te verbeteren naarmate ze worden opgeschaald. (PR Newswire)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top