MessageBird dieper in rode cijfers

MessageBird dieper in rode cijfers

by Ziptone
17 mei 2023

MessageBirdMessageBird, het Amsterdamse bedrijf dat berichtenverkeer tussen klanten en organisaties afhandelt, is vorig jaar verder in de rode cijfers gezakt. Het bedrijf kampte met hogere personeelslasten door onder meer een reorganisatie en moest afschrijven op een overname. Dat schrijft het FD vandaag.

De omzet van het bedrijf groeide met 34% naar €582 miljoen euro. Daarmee kwam MessageBird ongeveer uit op de prognose die ceo en meerderheidsaandeelhouder Robert Vis eind vorig jaar gaf.
De afgelopen maanden heeft MessageBird een reorganisatie doorgevoerd, na een volgens Vis te snelle groei. Het bedrijf schrapte zo’n 240 banen en eindigde het jaar met 688 medewerkers. De afvloeiingsregelingen vormden een kostenpost van 8 miljoen euro.

De ontslagronde was volgens het FD een van de grotere bij een Nederlands techbedrijf. De techsector kwam vorig jaar in guurder weer door een combinatie van een hogere rente en economische teruggang na de Oekraïneoorlog. MessageBird handelt onder meer sms-berichten, chatconversaties en e-mail af voor klanten als Uber, Al Jazeera, Google en retailer Expert. Ondanks dat het dieper in de rode cijfers dook, zit MessageBird nog goed bij kas. Het Amsterdamse bedrijf had eind vorig jaar een eigen vermogen van een half miljard en ruim €229 miljoen aan cash op de balans staan. MessageBird kreeg twee jaar terug een investering van €620 miljoen en werd toen op ruim €3 miljard gewaardeerd. (FD)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top