Meerderheid thuiswerkers voelt voor hybride werken

Meerderheid thuiswerkers voelt voor hybride werken

by Ziptone
2 september 2020

Tot bijna driekwart van de thuiswerkers (55 tot 70%) heeft positieve ervaringen met thuiswerken tijdens de coronacrisis gedurende de periode maart tot en met juli. Van deze groep verwacht 40-60% vaker te blijven thuiswerken als de crisis voorbij is; mensen hebben een voorkeur voor 1-3 dagen per week thuiswerken. Dat concludeert Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in het rapport ‘Thuiswerken en de coronacrisis’.

Het KiM heeft een overzicht samengesteld van inzichten uit verschillende empirische studies naar thuiswerken in coronatijd. De analyse is aangevuld met eigen onderzoeksdata. Vóór de coronacrisis werkte ongeveer 1 op de 3 werkenden wel eens thuis. Ongeveer 6% van hen deed dit (bijna) volledig. Dit beeld is vrij consistent over verschillende onderzochte studies. Aan het begin van de coronacrisis is dit gestegen tot ongeveer 45-56% van de werkenden en een groot deel van hen (zo’n 70%) deed dit (bijna) volledig. Het aandeel thuiswerkers nam in de afgelopen maanden (mei-half juli) iets af, vooral het aandeel fulltime thuiswerkers.

Tijdens de coronacrisis nam het thuiswerken het sterkst toe onder hoogopgeleiden, OV-forenzen en mensen die vinden dat zij een baan hebben die zich leent voor thuiswerken. Met name jongere werknemers en werknemers in het onderwijs zijn aan het begin van de zomer weer vaker op de werklocatie gaan werken in vergelijking met het begin van de coronacrisis.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top