Medewerkers verruilen XS4ALL voor Freedom Internet

Medewerkers verruilen XS4ALL voor Freedom Internet

by Ziptone
31 december 2019

Tientallen XS4ALL-medewerkers overwegen een overstap naar Freedom Internet te maken. In de afgelopen maand zijn tientallen sollicitatiegesprekken gevoerd met medewerkers van XS4ALL die aan de slag willen bij de internetaanbieder in oprichting. Negen van die voormalige XS4ALL-medewerkers zijn inmiddels in dienst genomen. Dat schrijft Computable. Bij de overstappers gaat het ook om customer service-medewerkers, bevestigt woordvoerder Kirstel Verdel aan Klantcontact.nl.

Verdel zegt tegen Computable dat vanaf maart 2020 het bedrijf de eerste internetaansluitingen verwacht te leveren aan klanten. Mogelijk wordt het personeelsbestand dan weer uitgebreid. Bij XS4ALL werken zo’n driehonderd mensen waarvan een deel serieuze stappen zet om te gaan werken voor de internetaanbieder in oprichting. Volgens Verdel wordt er een professionele helpdesk opgetuigd en er is een nieuwe website in de maak waarop internetdiensten kunnen worden besteld.

Het Actiecomité XS4ALL moet blijven, een groep sympathisanten van het XS4ALL-gedachtegoed voor een vrij en open internet, maakte 30 december bekend dat het de oprichting van Freedom Internet definitief doorzet. Dit nadat het actiecomité eerder vaststelde dat de “integratie van XS4ALL in KPN verdere uitholling is, die kaasschaafmethode wordt al jaren toegepast.” De Groep stelt dat XS4ALL zonder eigen technische infrastructuur en software niet de kwaliteit leveren zoals klanten die gewend zijn. Kortgeleden zei KPN-ceo Joost Farwerck, net als zijn voorganger Maximo Ibarra, dat er ‘voorlopig’ niets voor XS4ALL-klanten zal veranderen.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top