Majorel en Sitel kondigen fusie aan

Majorel en Sitel kondigen fusie aan

by Ziptone
20 juni 2022

Majorel en Sitel Group zijn het eens geworden over de voorwaarden voor een voorgenomen fusie. Met de fusie zou een nieuwe wereldwijde dienstverlener op het vlak van customer experience ontstaan met een totale omzet van 5,4 miljard euro en meer dan 240.000 medewerkers in 55 landen. De nieuwe organisatie zou meer dan 1.000 klanten bedienen in ruim 70 talen.

Bij het samengaan behouden de aandeelhouders van Majorel een belang van 43.9% en wordt 440 miljoen euro uitgekeerd. Beide partijen moeten de due diligence nog afronden, maar streven naar een bindende overeenkomst op een zo kort mogelijke termijn.

Majorel is genoteerd aan de Euronext Amsterdam en heeft Bertelsmann Luxembourg en Saham als meerderheidsaandeelhouders. De aandelen van Sitel Group zijn in particuliere handen van een familie.

Sitel heeft momenteel meer dan 165.000 medewerkers in 40 landen en bedient meer dan 700 klanten in 50 talen. Vorig jaar nam Sitel nog concullega SYKES over en in 2016 fuseerde het bedrijf met Acticall. De nieuwe groep realiseerde een omzet van 3.6 miljard euro in 2021.

Majorel was kortgeleden ook op overnamepad: begin deze maand werd bekend gemaakt dat het bedrijf het Surinaamse Alembo had overgenomen. (Majorel)

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top