“Majorel bereidt beursgang voor”

“Majorel bereidt beursgang voor”

by Ziptone
16 augustus 2021

MajorelFacilitair contactcenterbedrijf Majorel, met eigenaren Bertelsmann en de Marokkaanse investeerder Saham, gaat naar de Amsterdamse beurs. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Volgens ingewijden is een consortium van de Amerikaanse banken JP Morgan, Citigroup en het Franse BNP Paribas gevraagd de beursgang te begeleiden, en wordt er gestreefd naar een notering aan de Amsterdamse Euronext-beurs tegen een waarde van rond de drie miljard euro.

De beursgang zou al dit najaar moeten plaatsvinden. De beursgang is bedoeld om kapitaal op te halen, zodat Majorel beter in staat is om de wereldmarktleiders bij te benen, aldus Handelsblatt.

Majorel heeft meer dan 60.000 medewerkers in 31 landen. Vorig jaar had het bedrijf, dat in 2019 ontstond toen Bertelsmann (Arvato) en Saham enkele ondernemingen samenvoegden, een omzet van ongeveer 1,4 miljard euro. Het bedrijf heeft onder meer de gezondheidsautoriteiten en openbare instellingen in Duitsland en Marokko ondersteund bij de aanpak van de Coronapandemie.

Consolidatie in de callcentermarkt

Handelsblatt schrijft dat er voor Majorel sprake is van een aanzienlijke kostendruk – onder andere door de krimpende marges, gedreven door de digitale transformatie. In Duitsland, waar Majorel ongeveer 8.000 mensen in dienst heeft, kondigde de exploitant van callcenters afgelopen najaar de sluiting van verschillende locaties aan, onder meer in plaatsen als Stralsund, Neubrandenburg, Schwerin en Chemnitz. De concurrentie in de callcenterbranche wordt wereldwijd heviger; onderdeel hiervan is consolidatiue. Ander voorbeeld hiervan is de overname van Sykes Enterprises door Sitel, met een omzet van 1,7 miljard dollar “een van de belangrijkste achtervolgers van de wereldmarktleiders Teleperformance, Concentrix en Capita”, aldus Handelsblatt. Marktleider Teleperformance behaalde onlangs een omzet van 5,7 miljard dollar met meer dan 380.000 werknemers.

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top